Lägerskola

Vill ni vara med om ett riktigt skärgårdsäventyr på er lägerskola? Då ska ni välja Albanus! Lägerskola på Albanus passar för alla åldrar! Det finns 21 kojer, men vi har på många ställen också möjlighet att övernatta i land.

Hissa segel, navigera, lär dig praktiska knopar, skota in och kryssa, bonga sjöfåglar, ro skeppsökan, bada i havet, grilla korv och lär känna nya sidor av dina klasskamrater!

Vart seglar vi?
Albanus hemhamn är i Sjökvarteret i Mariehamn, men vi kan starta och avsluta även i andra hamnar! Lämplig längd på lägerskolan är tre – fem dagar, och då ligger nästan hela Skärgårdshavet till vårt förfogande.

Vår skärgård är full av smultronställen, så oberoende av väder och vind hittar vi alltid mysiga natthamnar. Vill ni till något speciellt ställe? Det går också bra, Albanus kommer nästan vart som helst!

Ombord på Albanus – Arbetsfördelning
Ombord på Albanus deltar eleverna i dagliga göromål, där arbetsuppgifterna fördelas via ett vaktschema. Av besättningen lär de sig navigering, segelsättning, knopar, och andra nyttiga saker. Oftast handleder lärare eller gruppens egna ledare matlagningen och fritiden, men vi kan också ordna med kock och extra ledare.

När vi ligger i hamn – Kvällar och nätter
Kvällar och nätter tillbringar vi oftast i naturhamnar, eller vid kaj i något skärgårdssamhälle. Bastubad, upptäcktsfärder och korvgrillning är populära kvällsaktiviteter. Besättningen finns tillgänglig även under kvällar och nätter, men gruppens egna ledare ansvarar för aktivitetsplanering och ordning.

Planering och bokning
Verksamhetsledaren bistår gärna med tips och erfarenheter gällande planering av resmål, proviantering, matlagning m.m.

Ta kontakt på info@albanus.ax för att planera just ditt äventyr!
Se lediga tider i vår bokningskalender!

Vad kostar det?
Kontakta oss offert på info@albanus.ax

 

Ytterligare information: