Tips till dig som ska segla

omegaringFör att din resa med Albanus ska bli så angenäm som möjligt finns det några saker du kantänkapå innan avfärd. Nedan har vi listat tips och information vi tror att förhöjer din upplevelse ombord!

Alla turer:
– Välj bekväma skor. (undvik smal hård klack!)
– Ta med vind/regntät jacka och en varm tröja.
– Ta med solglasögon och keps/mössa/hatt.
– Använd gärna solkräm, solen tar på mer på sjön!
– Varma dagar mjuknar becket i nåten (tätningen mellan däcksplankorna,
se efter var du sätter dig så du inte får fläckar på kläderna.

Längre turer
– Då du ska övernatta ombord behöver du ha lite mer saker med dig. Vi har sammanställt en packningslista för att underlätta funderandet för dig!

Packa för övernattning på Albanus

Kojplatser
Om ni på förhand vill fördela kojplatserna så finns det en översiktsbild till er hjälp. Kojerna är fördelade i över- och underkoj. Observera att kojerna längst förut lämpar sig bättre för lite kortare personer. Om någon gärna vill dela koj finns en lite bredare underkoj i skansen bakom byssan.

Placering av kojerna ombord på Albanus (pdf)

Gruppindelning
Om ni är en grupp som vill segla aktivt och kanske under flera dagar kan det vara bra att göra upp ett vaktschema för att fördela arbetsuppgifterna något sånär rättvist. Exempel på hur ett vaktschema kan se ut nedan:

Vaktschema med 4 vakter
Vaktschema med 3 vakter

 

Handikappvänlighet

Albanus är en segelskuta som seglar både till naturhamnar och samhällen med riktig brygga. Ombord-/landstigning sker över en smal landgång och på däck är utrymmet begränsat – men rymmer nog en rullstol om viljan finns! Under däck finns byssa, salong och våra små toaletter. Hit kommer du via en smal, brant trappa.

Vår målsättning är att alla ska ha möjlighet att uppleva Albanus i någon form, och har du ett rörelsehinder gör vi allt vi kan för att hjälpa dig! Sen är det är givetvis upp till dig själv att avgöra om en resa med oss är lämplig eller inte. Tag gärna kontakt på förhand för att få mer information!

Fair winds and following seas!